Vmware nedir ?
Vmware , sanal makinemizi özetle anlatacak olursak eğer kendi işletim sistemimiz içerisinde başka bir işletim sistemi kullanmamızı sağlayan bir uygulamadır. Yani Windows ‘un içerisine başka bir windows kurulumu olarak düşünebilirsiniz.
İlk olarak yapmanız gereken VMware sitesine gidip linux kullanıyorsanız linuxa göre , windows kullanıyorsunuz windowsa göre indirmenizdir .
Aşşağıdaki adresten seçiminizi yaparak indirebilirsiniz.
vmware workstation 16 pro
Yükledikten ve kurulumdan sonra işletim sistemi kurulumuna geçiyoruz. İlk olarak create a new virtual machine diyoruz.


Typical seçip next diyoruz ve yüklemek istediğiniz işletim sistemi dosyasını seçip next diyoruz.
Fakat bazı işletim sistemlerini tanımıyor olucak bunları kendimiz tanıtabiliyoruz veya ilerleyip sadece ismini değişedebiliyoruz.


Sanal makinamız için disk ayarlamamız gerekicek . Single file seçerseniz sadece 1 diskimiz olucak . Eğer multiple seçerseniz 2 farklı diskimiz olucak .


Finish diyip son ayarlarımıza geçiyoruz . Burda sanal makinamızın ne kadar memory yani ram kullanması gerektiğini değiştireceğiz . Minimumdan veya Maximumun dışına çıktığımız zaman hatalar ile karşılaşabilirsiniz.

Seçimlerimizi yaptıktan sonra Ok diyerek sanal makinemizi başlatıyoruz ve bundan sonrası bir işletim sistemi yüklemeye geçiyor.
Kali linux kurulumu
Kali linux işletim sistemimizi indiriyoruz ilk işlemimiz. Daha sonra ikinci olarak indirdiğimiz işletim sistemini vmware üzerinde yükleme işlemini yapıyoruz. Yükleme işlemi bittikten sonra işletim sistemi yükleme işlemi kalmaktadır. Vmware giriyoruz kali linux’a tıklıyoruz ve makineyi başlat dedikten sonra işletim sistemi kurulumuna geçeceğiz. Burada klavyemizi, saatimizi, ad şifremizi, ağ bağlantımızı, ara yüzümüzü ve son olarak disk bölümlerini seçtikten sonra kurulumumuz tamamlanmış olmaktadır.
Kurulumdan sonra penetrasyon testlerine bakmak için — Tıklayınız